Internet of Things

Voorop blijven lopen in de markt

De digitale samenleving

Onze wereld wordt steeds digitaler en de impact hiervan is enorm. Kijk maar eens hoe de ontwikkeling van e-mail en social media ons leven heeft veranderd. Nu maken we de stap om onze fysieke wereld te digitaliseren. Hierdoor kun jij je bedrijfsprocessen vergaand optimaliseren en nieuwe verdienmodellen realiseren. 

Hoe dan?

Door machines en apparaten op afstand met elkaar te verbinden en zelfstandig informatie met elkaar te laten uitwisselen, geven we ze een eigen stem. Door vervolgens deze data te verzamelen, te analyseren en te combineren, identificeren we kansen om processen en producten slimmer te maken.

Zo laat een ondergrondse vuilcontainer zelf weten wanneer deze geleegd moet worden. En rijdt de vuilniswagen dus niet onnodig langs lege containers. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Abstract? Kijk dan hier voor een aantal inspirerende voorbeelden.

Internet of Things

Alle (technologische) ontwikkelingen die de fysieke wereld helpen te digitaliseren, noemen we het Internet of Things (IoT). Hierbij gaan we uit van drie essentiële bouwstenen:

  • Apparaten of dingen met sensoren
  • Draadloze connectiviteit
  • Data-opslag en verwerking

Maar dat bestaat toch al lang?
Dat klopt. Het grote verschil is dat (cloud)computing en sensoren nu voordeliger en toegankelijker zijn dan ooit. En met de komst van speciale 'IoT netwerken' kun je ook dingen laten communiceren op lastig bereikbare locaties (kelders), locaties waar geen stroom voor handen is (weilanden) of waar je niet afhankelijk wilt zijn van wifi. Er zijn geen beperkingen meer om vandaag te starten met IoT.

Waarom nu?

IoT is - samen met o.a. virtual reality, 3D-printing en duurzame energie - onderdeel van de vierde industriële revolutie en zal onze wereld blijvend veranderen. Net als de vorige revoluties brengt dit meer welvaart, zo is in de afgelopen 150 jaar onze werkweek 30 uur korter geworden. Deze veranderingen gaan steeds sneller. IoT is dan ook de fase van praten voorbij. 

Het afgelopen jaar gingen bijna 400 bedrijven met IoT aan de slag op ons netwerk. Maar hoe weet je dat Internet of Things ook iets voor jouw bedrijf is? 

Door er simpelweg nu mee te starten. Het gemak en de lage kosten maken het mogelijk klein te beginnen. Nu is het moment om te ontdekken waar en hoe IoT het best in jouw bedrijf ingezet kan worden. Zodat je voorop blijft lopen in jouw business.


Nu is het moment om te ontdekken waar en hoe IoT het best in jouw bedrijf ingezet kan worden


Hoe kunnen we je helpen?

Ontmoet ons

Meer weten over IoT en hoe wij je kunnen helpen?

Ons product

Aan de slag op ons IoT netwerk? Kies dan voor een van onze pakketten.

Vragen?

Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen.