Internet of Things

Waar we staan met ons product

Uitrollen van een landelijk dekkend NB-IoT netwerk. Check. Beschikbaar stellen en activeren van NB-IoT simkaarten voor ons live radionetwerk. Check. Opzetten en lanceren van onze gateway (IoT platform). Nog een keer, check! 

Dat we reeds landelijk dekkend zijn, heb je vast al een paar keer gehoord. Echter, die twee stappen erna zijn ook essentieel om een product te leveren waarop jij jouw IoT toepassing kunt uitproberen en ontwikkelen. Maar behalve belangrijk was het vooral ook leuk. Het uitpakken, activeren en testen van de eerste NB-IoT simkaarten op ons live netwerk, voelde net zoals dat moment waarop ooit een Playstation werd bezorgd. Het enthousiasme bij de lancering van onze gateway is niet minder! Geef een kind een lolly en geef ons het admin account van onze nieuwe gateway. Nu zijn we dus écht live. We hebben actieve apparaten die in heel het land door 4300 masten online worden gehouden en berichten sturen naar ons platform. 

Wat kan deze nieuwe gateway eigenlijk t.o.v. onze eerste gateway? Hele gave dingen. Onder andere:

  • De connectie tussen de gateway en jouw applicatie is nu secured
  • De mogelijkheid om een device profiel aan te maken die je onbeperkt kunt gebruiken zodat je bijvoorbeeld niet iedere temperatuursensor opnieuw hoeft te definiëren.
  • Encoding en decoding voor het versturen van gecomprimeerde data 
  • De mogelijkheid om rule management (alarmering) te activeren waardoor jij kunt instellen dat er bij bepaalde data een e-mail of sms notificatie worden 

Efficiënter gebruik maken van LPWA


Je kunt je voorstellen dat de ontwikkelingen van de afgelopen maand ons ontzettend veel energie hebben gegeven. En die hebben we ook nodig. Binnen hele korte tijd zetten we nu namelijk de puntjes op i. 

  • We configureren de accounts met de juiste rechten zodat jij straks toegang hebt tot ons platform.
  • We knopen hier en daar nog wat aan elkaar vast waardoor jij minder tijd kwijt bent aan het verbinden van de device en je meer aandacht kunt besteden aan het ontdekken van de mogelijkheden met jouw toepassing en ons IoT platform.
  • We zorgen voor documentatie en toegang tot onze community zodat je wat handvatten hebt en kennis kunt uitwisselen met andere pioniers.
  • We organiseren installfests voor wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning of wil sparren met ons team. Meer informatie vind je op ons forum.