Internet of Things

Ons IoT netwerk

Connectiviteit als ambacht

Ons ambacht is connectiviteit: zorgen dat we digitale informatie super snel en veilig van A naar B brengen. Voor IoT doen we dit via een zogenaamd Low Power Wide Area (LPWA) netwerk. LPWA is een techniek die communicatie van kleine hoeveelheden data over grote afstand mogelijk maakt.

Binnen LPWA zijn er ook weer verschillende technieken. Wij hebben gekozen voor NB-IoT vanwege de voordelen ten opzichte van de andere technieken, zoals LoRa of Sigfox. Hieronder hebben we alle kenmerken voor je op een rijtje gezet.

De voordelen van NB-IoT

Overal bijzonder goede dekking

Dus ook op moeilijk bereikbare locaties.

Extreem laag energieverbruik

Jouw sensor kan zo wel 10 jaar lang werken op 2 AA-batterijen.

Lagere kosten

En een lagere TCO dan bij andere draadloze technieken.

Wij leveren een volledig gemanaged netwerk

Hoe hebben we ons netwerk ingericht zodat jij eenvoudig je ‘bliep-bericht’ kunt versturen? Heel simpel. Stel, je hebt een zuidkant en een noordkant. Aan de zuidkant zit jouw apparaat met de NB-IoT module. Aan de noordkant zitten een cloud-omgeving en de applicaties waar jij de informatie van de apparaten in in wilt ontvangen. Daar tussenin zit ons IoT netwerk. 

In het apparaat zitten sensoren die kleine hoeveelheden data registeren. Deze data worden eens in de zoveel tijd over ons netwerk verstuurd. Om dit te mogen, moeten zowel de simkaart als het apparaat op ons netwerk bekend zijn. De simkaart is dit al, wij hebben hem immers geleverd. Het apparaat registreer je zelf eenmalig op ons online service platform. Daarna kan je direct aan de slag. In het online service platform kan je ook opgeven waar je de data naartoe wilt sturen. Dit kan bijvoorbeeld een eigen server zijn, maar ook een al bestaande cloud-omgeving. Daar kun je de data verwerken in bijvoorbeeld een rapportage of een dashboard.

De voordelen van ons IoT netwerk

Beste netwerk

Meer dan 4.800 masten, die elk met meer dan 10.000 apparaten een verbinding kunnen aangaan.

Eenvoudig

Omdat we geloven in simpel, maken we gebruik van een online managed service platform.

Veilig

We gebruiken NB-IoT in combinatie met een simkaart en end-to-end authenticatie.

Onze roadmap

De wereld van IoT is een nieuwe wereld. Met nieuwe spelers, nieuwe technologie en nieuwe businessmodellen. Er valt nog veel te ontdekken en we leren elke dag bij. Omdat we snappen dat jij ook verder wilt met jouw IoT plannen, delen we graag hier die van ons. Ons netwerk en ons online service platform zijn voor ons de solide fundering, van waaruit wij onze NB-IoT diensten uitbreiden. Onderstaande roadmap geeft inzicht in wat je in de komende tijd van ons nog meer kunt verwachten.

Nu al een prototype ontwikkelen en verbinding maken op ons IoT netwerk? Dat kan met het gratis Startpakket.

Startpakket