Veilig

Sim encryptie

Veiligheid is steeds belangrijker in een digitaliserende wereld. Daarom is er juist gekozen om NB-IoT te gebruiken in combinatie met een simkaart. Deze simkaart zorgt voor een zeer goed beveiligde authenticatie door het gebruik van zeer lange en daarmee moeilijk te kraken encryptie keys (128 Р256 bits).

Beveiliging van de data

De data is ge-encrypt tussen het NB-IoT device en ons netwerk door gebruik te maken van de standaard LTE encryptie. Tussen het netwerk en de applicatie omgeving is de data beschermd met behulp van standaard TLS encryptie. De data is dus niet zomaar door onbevoegden in te zien.

Afgeschermd van het open internet

De devices hangen niet direct aan het open internet. Hier zit altijd ons service platform tussen, wat onder andere zorg draagt voor de veilige data transport van device naar de klant omgeving en dat dit volledig is beveiligd.

Bescherming tegen berichten overload

Ons IoT netwerk detecteert wanneer een device in een korte periode veel te veel berichten verstuurt. Dit kan worden veroorzaakt doordat het device kapot is of niet juist (meer) functioneert of doordat iemand moedwillig het netwerk wil overbelasten. Door dit te detecteren kan het netwerk worden beschermd tegen overbelasting, zodat de andere devices, die wel goed functioneren, hier geen hinder van ondervinden.