Plug and play

Managed service netwerk

We bieden ons LPWA (Low Power Wide Area) IoT netwerk aan als een volledige managed service. Op die manier kun je  optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden op het gebied van een zo laag mogelijk energieverbruik. Ons IoT netwerk zorgt voor efficiënte en energiezuinige datacommunicatie tussen enerzijds jouw devices (heel laag data verkeer en waarbij de communicatie is geoptimaliseerd voor laag energieverbruik) en anderzijds jouw omgeving op het internet (waar de hoeveelheid dataverkeer vrijwel geen probleem is, evenals het energieverbruik).

Ons netwerk weet bijvoorbeeld precies of je device in deep sleep is en het tijdstip waarop je device weer luistert naar het netwerk. Je kunt in dat geval gewoon een bericht sturen naar je device en ons IoT netwerk zorgt ervoor dat je device het bericht ontvangt wanneer het in staat is het bericht te ontvangen. Zo kan het energieverbruik worden geoptimaliseerd en hoef je zelf niets te ontwikkelen om bij te houden wanneer je devices bijvoorbeeld in deep sleep zijn. Dit is allemaal al onderdeel van ons IoT netwerk. Ook ondersteunt ons IoT netwerk al diverse communicatie protocollen waardoor je heel snel zonder veel extra ontwikkelwerk je berichten over ons netwerk kunt versturen. Tevens zijn vele andere functionaliteiten, zoals op het gebied van beveiliging, connectie en device management en later ook firmware-over-the-air, lokalisatie features en cloud platform koppelingen al gewoon onderdeel van ons IoT netwerk. Dit scheelt je enorm veel ontwikkeltijd en onderhoud, waardoor je je kosten en time to market kunt verlagen.

Device management

Met ons IoT netwerk helpen we je heel eenvoudig een connectie op te zetten en te beheren op ons netwerk. Zo stuur je je sensor data veilig van je device naar je eigen cloud omgeving  en vice versa. Daarmee is het opzetten van een connectie bijna zo eenvoudig als het opzetten van een wifi connectie en heb je tevens de voordelen van ons zeer energiezuinige en veilige netwerk.

Je kunt eenvoudig je connectiviteit voor je devices beheren door devices te registreren of te verwijderen op ons netwerk. Voor deze devices kun je ook direct de status van het device en het laatste bericht verifiëren.

Van sensor data naar acties

Zo stelt ons IoT netwerk je in staat om je devices en connecties eenvoudig te registreren en te activeren, de communicatie over het netwerk te verifiëren (2-weg communicatie) en endpoint URL naar je eigen applicatie omgeving op te geven waar je de data kunt verwerken tot acties. Via een HTTP post stuur je je sensor data naar je eigen applicatie omgeving. In de toekomst zullen we zelfs ook pre-integraties ondersteunen met bestaande cloud platformen. Op die manier kost het je vrijwel geen ontwikkeltijd om je devices te verbinden met je applicatie omgeving.