Internet of Things

Aan de slag

Goed nieuws! Het eerste landelijk dekkende IoT-netwerk met NB-IoT ter wereld is live in Nederland en nu voor jou beschikbaar! Een mooie eerste stap waar we trots op zijn. Maar toch… nu begint het pas echt. Vanaf juli starten we met ons ”Early Access Programma” en kan iedereen ontwikkelen op ons IoT netwerk. We horen én delen daarna graag de eerste ervaringen. Wij zijn immers benieuwd naar wat jij ermee weet te ontwikkelen. Doe je mee?

Early access tot ons IoT netwerk

Uitrollen van een landelijk dekkend NB-IoT-netwerk? Check. Het beschikbaar stellen en activeren van NB-IoT-simkaarten? Check. Opzetten en lanceren van onze gateway? Ook een check! En nu? Wachten tot de commerciële lancering in 2018... Waarom? We leggen het graag uit! Nu we landelijk dekkend zijn en NB-IoT hebben geactiveerd op 4.300 masten is het tijd om jouw ‘Internet of Things’-toepassing uit te proberen én verder te ontwikkelen. Wij weten namelijk alles van netwerktechnologie, maar jij van IoT-toepassingen. We willen samen met jou én anderen de hoeveelheid aan mogelijkheden verkennen op een geavanceerd IoT-netwerk. Zo helpen wij jou en jij helpt ons. Klinkt goed toch? Heb jij nu al een IoT-oplossing die je vast wil uitproberen? Dan kan! Want ook al zijn we nog niet ‘commercieel’ live, ons netwerk doet het al. Test, probeer én ontdek met ons mee! Meld je aan via iot.t-mobile.nl en krijg early access.

Altijd lekkere koffie

Is de koffiemachine stuk of is er iets anders aan de hand? Dankzij de IoT-technologie kun je dit op afstand bekijken zonder afhankelijk te zijn van WiFi of slechte dekking. Het IoT-team van T-Mobile, verschillende hardware en software partners en koffieleverancier Redbeans hebben deze slimmigheid in de machine gestopt tijdens een prototyping sprint.

IoT-workshop met woningbouwcoöperatie

De case: een woningbouwcoöperatie beheert een groot aantal parkeerterreinen. De vraag: hoe kan de coöperatie het beheer van de terreinen optimaliseren zodat alle plaatsen optimaal benut worden? Deze vraag stond centraal tijdens deze IoT-workshop.

Sprintdeskundige Robin Puthli leidde de energieke en constructieve sessie. Het resultaat van de sessie? Er is veel ruis weggenomen, de case is overzichtelijk en behapbaar gemaakt en er is een heldere oplossingsrichting bedacht. De volgende stap naar een concrete toepassing van IoT is gezet. Door het inzetten van kennispartners op het gebied van parkeeroplossingen, IoT-connectiviteit en business modeling hebben we samen met de woningbouwcoöperatie een concrete oplossingsrichting uitgewerkt.

Doe ook een workshop!
Heb jij ook een IoT-vraagstuk en wil je samen met het IoT team van T-Mobile, verschillende specialisten en ondernemers op zoek naar een oplossing?