Internet of Things

De belangrijkste voordelen van ons netwerk

Overal bijzonder goede dekking

Ons IoT netwerk is een zogenaamd Low Power Wide Area (LPWA) netwerk. Deze techniek maakt communicatie van kleine hoeveelheden data over grote afstand mogelijk. De dekking is daardoor 10x beter dan voor 2G of 4G. Dus is er ook dekking op moeilijk bereikbare plekken, zoals onder de grond.

Extreem laag energieverbruik

Een bijzondere eigenschap van LPWA-netwerken is de extreem lage hoeveelheid energie die nodig is om te communiceren tussen zender en ontvanger. Hierdoor is het mogelijk om een batterij te gebruiken en heb je geen stopcontact meer nodig voor stroom. Een sensor kan zo wel 10 jaar lang werken op 2 AA-batterijen.

Lage kosten en veel voordelen

Gebruik van andere draadloze technieken is vaak duurder wanneer je kijkt naar de total-cost-of-ownerhip (TCO). In vergelijking met WiFi of 2G zijn de totale kosten een stuk lager. Het gebruik van een IoT netwerk betekent verder minder complexiteit, bredere inzetbaarheid en meer gemak.

NB-IoT is de nieuwe wereldwijde standaard. Vastgesteld door 3GPP. 

Ons IoT netwerk gebruikt NarrowBand IoT (NB-IoT)

Wereldwijde standaard

NB-IoT is een internationale (3GPP) standaard en zodanig ontwikkeld dat deze door elke mobiele aanbieder wereldwijd kan worden ingezet. Binnen enkele jaren zal in de meeste landen een NB-IoT netwerk actief zijn.

Gegarandeerde beschikbaarheid

Ons IoT netwerk maakt gebruik van gelicenseerde frequenties. Doordat wij de enige partij zijn die deze frequenties mag gebruiken vindt er geen verstoring plaats. Dit zorgt voor een extreem hoge beschikbaarheid van ons IoT netwerk.

Beveiligd netwerk

Veiligheid is steeds belangrijker in een digitaliserende wereld. Daarom hebben wij gekozen om NB-IoT te gebruiken in combinatie met een simkaart. Deze simkaart zorgt voor zeer sterke encryptie van de communicatie tussen de radiomodule en ons netwerk.

Schaalbaar en toekomstvast

NB-IoT is ontwikkeld door een samenwerking tussen de mobiele industrie, de grootste netwerkleveranciers en chipfabrikanten. Partijen als Deutsche Telekom, Huawei, Ericsson en Intel ondersteunen NB-IoT en zorgen voor wereldwijde adoptie.